wrapper

Велбој ЕООД е наследник на Велбој-13-Величка Ангелова ЕТ,кое е основано во 1993 година. Од 2009 година предлагаме садници и расад од видовите Paulownia elongata и Paulownia tomentosa, како и нивниот хибрид,кој е издржлив на студ. Високо перспективни дрвца,кои нудат решења на многу болни прашања. Во моментот започнуваме увоз и трговија со дрвесина од паyловнија. Нашата цел е после 7-8 години материјалот од ова дрво да е доволно популарен на нашиот пазар и потребата од него,да се задоволува основно,од откупот кој ќе го вршиме на дрвесина од луѓето,кои ја имаат насадено паyловнија во Бугарија. Во април 2010 г. засадивме пробни полиња,кои ќе можеме да ги покажуваме на луѓе со покажан интерес за тоа. Сликите од етапите ќе ги огласиме воблога.

Со почит: Бојан Ангелов

Видео Пауловния.бг

На 05.10.2014г. се осъществи първото не официално рязане на дървета Пауловния. Те не бяха на ...
Представяме Ви новият комплексен тор за Паyловния "Фитона Паyловния". Той е съвместна разработка на ...

Facebook